Weer een strafzaak tegen veroordeelde notaris

MiddenUTRECHT – Er komen nog meer problemen aan voor de 45-jarige M.P. notaris uit Arnhem. P. kreeg vorige maand een werkstraf van het gerechtshof. Het functioneel parket beschuldigt hem nu onder meer van het vervalsen van de waarde van een woning bij het bepalen van de successierechten.

witwassen

Ook zou de notaris een bedrag van ruim 80.000 euro als kosten hebben vermeld terwijl in werkelijkheid het de winst betrof van de verkoop van een pand. Daarnaast staat er witwassen en deelname aan een criminele organisatie op de dagvaarding. De officier trok de dagvaarding vlak voor de zitting in omdat het onderzoek nog niet klaar is. Een nieuwe datum is nog niet bekend. (anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Vrijgesproken notaris in hoger beroep toch veroordeeld

12 december 2012 Het geschonden beroepsgeheim van de notaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.