Een liggende verdachte met conversie en een prostituee die de hele dag liegt

First-Aid-Stretcher

UTRECHT- De 48-jarige Ewald kan de zitting bijwonen. Hij heeft last van conversie en hij ligt al mandenlang plat. Maar het openbaar ministerie heeft een soort campingbed geregeld zodat de rechtszaak door kan gaan.

stretcher

Hij mag de lange rechtbankdag liggend doorbrengen op een stretcher vlak voor de tafel van de rechters. De artsen kunnen niets bij Ewald vinden. De officier van justitie denkt dat Ewald doet alsof om een lagere straf te krijgen voor de overval op een alleenstaande boer. Die zaak is rond.Op het wapen dat bij de overval is gebruikt, is het dna van Ewald gevonden.

prostituee

Die 70-jarige boer vertelde aan de politie dat hij regelmatig over de camping liep vlakbij zijn woning. Hij was op zoek naar een caravan.  Hij werd aangesproken door een vrouw die hem vertelde dat ze als prostituee werkte. Die vrouw is de 33-jarige Natasja die vandaag samen met haar vriend Ewald terecht staat.

De alleenstaande boer raakte met Natasja bevriend. Ze vroeg hem vlak voor de overval waar ze zelf het best haar geld kon bewaren. Hij gaf haar een paar tips. Vlak daarna werd hij overvallen. De buit bedroeg 3500 euro.

seks

Volgens de vrouw de 33-jarige Natasja klopt dat verhaal niet helemaal. Zij zegt dat de oude man haar klant was. Ze hebben 8 keer seks gehad en hij durft dat blijkbaar niet te vertellen. Deze versie over hun ontmoeting lijkt waar. Maar het is de laatste keer dat Natasja de waarheid vertelt. De rest van de dag komen er alleen domme leugens uit die haar en Ewald moeten beschermen.

leugens

Ze liegt op de vraag waarom er op haar computer is gezocht naar een route naar het huis van de oude man.  Ze liegt als wordt gevraagd naar laarzen die haar vriend gebruikt heeft bij de overval. Het zijn haar laarzen, zegt zij. Ze zijn 6 maten te groot.

Ze liegt als rechter Engbers vraagt naar de handel in pistolen van har vriend Ewald. Daar wist ze niks van zegt ze tegen de rechter. Maar tegen de politie heeft u gezegd dat of zit u hier te jokken vraagt de rechter. Natasja liegt vrolijk verder. Als het telefoongesprek ter sprake komt waarin Ewald zegt dat hij 5 jaar kan krijgen voor die overval. Geen idee waar dat gesprek over gaat, zegt Natasja.

5 jaar

Op de officier maakt het weinig indruk. Zij eist inderdaad 5 jaar tegen Ewald wegens de overval. Tegen Natasja eist officier Maartje Gorter 1,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. Natasja die pas een half jaar in voorarrest heeft gezeten, moet terug naar de cel als officier Gorter haar zin krijgt. Uitspraak 8 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 november 2012 Een overvaller die conversie simuleert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.