Is Glassex een eerste levensbehoefte

Glassex_Multi_Reiniger_PistoolflaconUTRECHT – Mijn kinderen moeten eten. En ik zat een beetje krap want de uitkering van mijn ex is stopgezet omdat ze denken dat wij samenwonen. Dat is de verdedigingslijn waarachter de 33-jarige Rosalyn zich verschuilt tegen het verwijt van de officier van justitie dat ze voor 12 euro 39 boodschappen heeft gestolen bij de supermarkt.

 

Glassex

Rosalyn heeft 3 kinderen van 8, 5 en 2 jaar oud. Die moeten natuurlijk eten. Maar rechter Mirjam Oostendorp wijst er droog op dat Rosalyn tegen de lamp liep omdat een kind in de winkel liep te huilen om chocola. Rosalyn pikte die cochocla. En verder bleek ze Glassex te hebben gestolen. Rechter Oostendorp lijkt Glassex geen eerste levensbehoefte te vinden.

taakstraf

Vervelender is dat Rosalyn al 4 keer is veroordeeld voor winkeldiefstallen. Ze heeft korter dan 5 jaar geleden een taakstraf gekregen.Ze kent op dat punt de wet heel precies.Ze weet dat het niet kan, maar ze vraagt toch om een taakstraf, Ik ga niet tegen de wet in, antwoordt rechter Oostendorp.  Zij legt een boete van 300 euro en 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf op. 

Rosalyn wil het graag in termijnen betalen want ze moest bij de Albert Heijn ook al 169  euro betalen. Dat vindt de rechter wel goed. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.