Lijk in sloot voorarrest verlengd

03soest2301moordautogrootUTRECHT – De raadkamer van de rechtbank houdt een 66-jarige man uit Soest 3 maanden binnen. Het voorarrest van zijn zoon, een 41-jarige Amersfoorter, wordt met een maand verlengd. Hij wordt alleen nog verdacht van verbodenwapenbezit en criminele organisatie. De vader wordt verdacht van de moord op de 43-jarige Richard Bart Nelson uit Soest.

Opel Vectra

Het slachtoffer was vlak voor zijn dood teruggekomen uit Spanje. Een dag nadat hij was thuisgekomen, lag hij dood in de sloot in Den Dolder. De 66-jarige man wordt er nu van verdachte dat hij Nelson heeft neergeschoten terwijl ze in een Opel Vectra zaten.

zoon

De zoon vertelt inmiddels via zijn advocaat Joost Denissen het verhaal dat ze met zijn drieen in de Vectra zaten omdat er een deal moest worden gemaakt. Zijn vader kreeg ruzie met Nelson over slechte drugs die Nelson had geleverd. Nelson was de beste vriend van de zoon. De vader schoot daarna Nelson dood en hij bedreigde zijn zoon ook met het pistool. De zaak gaat eind april verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 januari 2013 Lijk in sloot 2 verdachten in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.