Een 14-jarige aanrander

baeaae185256bd2256e69cd5a1f8b002UTRECHT – Hassan was in juni hot. Na een serie aanrandingen in een park, werd hij bij de tiende aanranding opgepakt. Zijn slachtoffer verzette zich en binnen 5 minuten hing er een helikopter in de lucht. Hassan ging achter de tralies.

voorgeleiding

Een 14-jarige serie-aanrander is zelden vertoond. Het journaille speurde de schoolpleinen af in Amersfoort. Daar kwam weinig uit. Zijn ouders kwamen met sombere blikken de rechtbank uit na de voorgeleiding.  Maar binnen een week had advocaat Sonny Jansen een reclasseringsrapport geregeld. Maar een verstandige rechtbank liet Hassan vrij omdat gevangenis schadelijk is voor kinderen.

kinderlijk

In de herfst eiste de officier van justitie 4 maanden cel en 120 uur werkstraf wegens 9 aanrandingen en 1 poging tot verkrachting. Maar Hassan ontkende. Hij bekende alleen die aanranding waar bij hij op heterdaad is betrapt. Dat is niet kinderlijk maar crimineel. De officier eiste en 120 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

DNA

Zijn advocaat Jansen gaf aan dat er ook na de aanhouding van Hassan  nog aanrandingen zijn geweest. De rechtbank deed geen uitspraak, maar gelastte nieuw DNA-onderzoek. Dat onderzoek duurde 3 maanden. Maar vandaag herhaalt de officier zijn eis. Raadsman Jansen herhaalt zijn standpunt. De rechtbank doet op 12 februari uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.