Vrijspraak van het jaar op plaats 6 vrijspraak verkrachting van goede vriendin in een smal bedje eis 2 jaar

utrecht-20120327-00147UTRECHT – Yannick Quint bezorgt de 42-jarige Frank een vrijspraak. Ze waren collega’s, vertelt de 42-jarige Frank aan de rechtbank. Ze werkten bij dezelfde supermarkt en ze waren hele goede vrienden. Tot diep in de nacht voerde hij met Nellie diepgaande gesprekken. Dan bleef Frank slapen. maar Nellie had maar een klein kamertje. Ze kropen samen in het hele kleine tweepersoonsbed

misstap

Een keer was hij te ver gegaan, vertelt Frank aan de rechtbank. Die misstap hebben ze als goed vrienden uitgepraat en daarna.Nellie kreeg een relatie met een andere man. Op de avond dat die relatie stukliep, bleef Frank opnieuw slapen.

Tot diep in de nacht dronken ze samen wijn. Ze eindigden weer in de twijfelaar,.allebei vrijwel naakt. Nellie wordt wakker als Frank zich tegen haar ligt te bevredigen. Ze vlucht naar de wc en ze stuurt hem een sms dat hij moet vertrekken. Hij wordt niet wakker daarop besluit ze hem te wekken met muziek. Vanuit de wc stuurt ze hem nog een sms. Frank vertrekt en vanaf de straat stuurt hij een sms terug met de vraag wat er aan de hand is. Deze sms redt hem.

excuses

Nellie doet aangifte. Frank draait een tijdje de cel in, Hij biedt bij de politie zijn excuses aan. Daar hangt de officier hem voor een groot deel aan op. De officier eist 2 jaar gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk en een schadevergoeding van 6000 euro wegens verkrachting.

De meervoudige kamer bestaat uit 3 vrouwelijke rechters. Dat lijkt slecht nieuws voor Frank. Maar tijdens de zitting blijkt eigenlijk al dat die rechters het vreemd vinden dat twee volwassenen samen vrijwel naakt in een bed 1 meter 20 breed kruipen.

vrijspraak

Advocaat Yannick Quint vraagt zich vooral af of er wel gemeenschap is geweest. Dat verweer poetst de rechtbank weg. Maar de rechtbank is het wel met Quint eens dat er geen sprake is van geweld. In het vonnis heet de houding van Nellie dubbelzinnig. Het was een uitnodiging aan Frank die net zo goed thuis had kunnen slapen, besluiten de rechters. Ze spreken Frank volledig vrij. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.