Verkrachter bejaarde man zeer naar en schokkend

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – De uitspraak in de zaak tegen de 22-jarige Chibab H. is in een vrijwel lege zaal. Dat is een anticlimax na een zaak die zoveel opwinding heeft veroorzaak. Die straf is natuurlijk geen verrassing zijn. Rechter Paul Waarts noemt de feiten zeer naar en schokkend. Dat vat de zaak wel goed samen.

poging

H. verkrachtte bij een overval en 93-jarige man. Rechter Waarts neemt de tijd om plastisch uit te leggen waarom de rechtbank het een poging tot verkrachting noemt, terwijl er sperma is gevonden in de onderbroek van de oude man. De rechtbank schuift de verklaring van de verdachte aan de kant. Zij neemt de verklaring van de oude man over. Een beetje postume genoegdoening voor de bejaarde man die kort voor de vorige zitting is overleden.

kinderlijk

De rechtbank veroordeelt H. tot een PIJ maatregel, jeugd tbs, en een straf gelijk aan het voorarrest van 469 dagen. H. is al 22 jaar oud, maar hij is zo kinderlijk dat een jeugd tbs beter bij zijn situatie past, oordeelt de rechtbank. Daarmee krijgt advocaat Sven Kurz zijn zin. Kurz heeft vanaf de eerste dag in de zaak gevraagd het jeugdstrafrecht.

ambulant

Advocaat Kurz had ook nog gevraagd om een ambulante behandeling. Hij vond het niet nodig om iemand zonder strafblad direct in een tbs-kliniek te stallen. Maar de rechtbank wijst erop dat helemaal niemand in de omgeving van de verdachte in staat is om enig toezicht te houden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 januari 2012 Verkrachter bejaarde man wilde niet dat zijn slachtoffer iets brak

26 oktober 2012 Verkrachter bejaarde man hangt jeugd tbs boven het hoofd

9 september 2012 Verkrachter bejaarde man ziet er niet uit als een beest

29 juni 2012 Advocaat wil verkrachter bejaarde man bij de kinderrechter

5 april 2012 Genetisch onderzoek bij verkrachter bejaarde man

Een gedachte over “Verkrachter bejaarde man zeer naar en schokkend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.