Ontvoering dochter naar Soedan hoger beroep eis 7 jaar

kaart-ress-Arnhem-LeeuwardenARNHEM – De 45-jarige Mustafa E. pokert vrolijk door met het openbaar ministerie in Nederland over de rug van zijn inmiddels 10-jarige dochtertje dat al 6 jaar geleden naar Soedan is ontvoerd. Het meisje wordt verborgen gehouden voor haar moeder en de autoriteiten. De advocaat generaal eist 7 jaar wegens ontvoering. Het openbaar ministerie vindt namelijk dat E. vanuit de gevangenis een einde kan maken aan de ontvoering van zijn dochter.

scheiden

E. ontvoerde het meisje uit Nederland toen zijn echtgenote wilde scheiden. Hij bracht het kind onder bij familie. E. kreeg in 2009 van het gerechtshof al 8 jaar en 9 maanden gevangenisstraf. De rechtbank in Utrecht legde een maand geleden nog eens 7 jaar op omdat E. het meisje niet teruggeeft. E. ging wel in hoger beroep tegen deze veroordeling. Maar de situatie is niet veranderd. Daarom eist het openbaar ministerie dezelfde straf. Uitspraak 18 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 december 2012 3 jaar erbij voor koppige moslim

30 november 2012 Een koppige en fanatieke moslim

30 oktober 2012 Wat iedere vader moet doen

16 oktober 2012 Het langdurig lijden van de moeder wiens dochtertje is ontvoerd naar Soedan

10 oktober 2008 Vijf jaar voor ontvoering kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.