Hof beetje strenger dan rechtbank verdachte terug naar de cel

paleis-2_reasonably_small_thumbARNHEM – Het zit de 36-jarige Marcel L. niet vaak mee. Begin dit jaar was hij met zijn advocate eindeloos bezig om de rechtbank in Utrecht duidelijk te maken dat hij in hoger beroep was gegaan tegen een vonnis. Maar zijn veroordeling bleek onherroepelijk. Met het hoger beroep tegen zijn volgende veroordeling was hij wel op tijd. Via de A12 is hij binnen 5 manden in het gelukzalige Arnhem aangekomen maar nu krijgt hij van het gerechtshof een hogere straf. .

reclasseringstoezicht

L. werd aangehouden in een gestolen auto. Hij stond terecht voor een serie diefstallen en inbraken. De rechtbank legde daarom in totaal 180 dagen cel op. En de rechtbank verlengde de proeftijd bij een voorwaardelijke straf van 2 weken. De advocaat generaal eiste in totaal 174 dagen dagen zitten en reclasseringstoezicht met 20 dagen voorwaardelijk.

gevangenis

L. krijgt 180 dagen voor de nieuwe feiten net zoals de rechtbank had opgelegd, maar het gerechtshof oordeelt ook dat L. terug moet naar de gevangenis. Want van het gerechtshof moet L. die 2 weken voorwaardelijk gaan uitzitten. En hoewel er een eindeloze stapel deskundigenrapporten ligt over L., vindt het hof reclasseringstoezicht niet nodig. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 september 2012 Zes maanden cel na glasvergelijkend onderzoek maar wel voorwaardelijk op vrije voeten 

30 augustus 2012 Gevangenisstraf na glasvergelijkend onderzoek

6 juni 2012 Na onherroepelijk vonnis dreigt nu ook onherroepelijke

23 april 2012 Een onherroepelijk vonnis !

20 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis ?

6 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.