Over een tbs klant die zijn kansen wegdrinkt

miiddenUTRECHT – De officier van justitie vraagt een cannabis- en alcoholverbod voor Jurgen F., een 37-jarige tbs’er. F.loopt met een voorwaardelijke tbs redelijk vrij rond, maar hij kan zich niet aan de voorwaarden houden. Tbs-officier Alexandra Bijleveld betoogt dat F. genoeg slachtoffers heeft gemaakt.

blowen

Drie jaar geleden legde de rechtbank tbs met voorwaarden op. F. die vaak is veroordeeld. had zich schuldig gemaakt aan poging tot doodslag. Hij stak een beveiliger met een mes. Een van de voorwaarden was dat F. zou overleggen met de reclassering als hij wilde drinken of blowen. Uit urinecontroles blijkt dat F. vaak blowt en drinkt zonder dat te melden. De reclassering is het zat. Bovendien is F. stomdronken betrokken gekraakt bij een vechtpartij. Er is aangifte gedaan wegens openbare dronkenschap en belediging.

Suriname

Aan de rechtbank vertelt F. dat hij niet verslaafd is en dat hij graag naar Suriname wil verhuizen als de tbs is afgelopen. Hij vertelt aan de rechtbank dat zijn arme ouders niet zonder hem durven te verhuizen.

dwangverpleging

De officier komt met een lange lijst met goed gedocumenteerde overtredingen omdat Alexandra Bijleveld uit ervaring weet dat de rechtbank niet lichtvaardig een voorwaardelijke tbs omzet in dwangverpleging. Bijleveld wil dat F. helemaal niet meer blowt of drinkt. Ze vraagt de rechtbank dat volledige alcoholverbod op te nemen in de voorwaarden. Wanneer F. de voorwaarden dan overtreedt, verdwijnt hij in een tbs-kliniek.

delict

Advocate Ilahibaks vindt dat geen goed idee.Ze vreest dat F, zich niet aan het verbod kan houden. Ze wijst erop dat alcohol en blowen niets met het delict te maken hebben en daarom mag deze voorwaarde niet worden opgenomen, betoogt zij. De uitspraak is op 18 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.