Leugens

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Mijn cliënt heeft een briefje geschreven en dat wil hij graag aan mijnheer Heumels overhandigen. Dat vertelt advocate Chrissy Stroobach over haar cliënt de 29-jarige Chiermo B. Die brieven aan slachtoffers zijn verplichte kost. Een goede advocaat biedt het altijd aan. De politie verbiedt slachtoffers zelf contact te zoeken en zo’n aanbod doet het altijd goed in de rechtbank.

liegen

Rechter Grapperhaus vraagt direct aan het slachtoffer of hij die brief wil aannemen. Het geëmotioneerde slachtoffer zit nog geen meter achter de verdachten. Het is een gezellige kleine zaal en er zit een rijtje politie tussen. Maar dit slachtoffer is duidelijk niet tevreden over de teksten van deze verdachte. Als hij stopt met liegen dan wil ik die brieven best lezen maar anders niet, zegt de man een verfwinkelier. Anders niet is de uitkomst.

mes

B. verandert zijn verklaring niet. En daar is ook niet veel reden toe, want hij bekent vrijwel alles, net als zijn medeverdachte, de 27-jarige Ehen V. Samen zijn zij de verfwinkel binnen gegaan. B. raak te slaags de winkelier en in die worsteling stak hij de winkelier in zijn been. Ze drukten hem naar achteren en V. bond de winkelier vast.

buit

De twee overvallers zeggen dat ze 1200 euro mee hebben genomen. Terwijl de winkelier in zijn aangifte vertelt dat er 3000 euro is gestolen. Kans bestaat ook dat ze allebei de waarheid vertellen en dat B. door zijn mededader is opgelicht bij het verdelen van de buit.

Volgens officier van justitie Maartje Gorter hebben de 2 mannen ook nog een woning overvallen. Ze eist 8 jaar tegen de 2 verdachten. Ze vordert ook een schadevergoeding van 3000 euro en nog eens 2500 euro aan kosten voor de verfverkoper. De uitspraak is op 21 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.