Crisiscrime zitten wegens belastingfraude

BelastingdienstUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 44-jarige Olaf J. tot 1 jaar gevangenisstraf waarvan 9 maanden voorwaardelijk en 180 uur werkstraf. Volgens de rechtbank heeft botenverkoper J. de belastingdienst getild om zijn inkomen op peil te houden.

omzetbelasting

J. verzon een megaopdracht. Hij vervalste een factuur van een grote leverancier en hij vroeg de btw terug. De belastingdienst betaalde 2 ton uit, maar bij een tweede poging liep J. tegen de lamp. De straf was gelijk aan de eis. De advocaat gaf aan dat J. en zijn gezin hun huis kwijt zal raken wanneer J. naar de gevangenis moet. Maar de rechtbank vond de feiten te ernstig om ze met een werkstraf af te doen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 januari 2013 Een bedrijf levend houden door de belastingdienst op te lichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.