Dronkenlap van de week hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

proseccoUTRECHT – De tranen beginnen te lopen op het moment dat rechter Mirjam Oostendorp  vertelt dat Patricia oprecht berouw heeft getoond. Patricia is er zelf niet. Ze had geen zin in nog een uitwedstrijd. Het publiek van rechter Oostendorp bestaat uit de familie van Hans Koster de man die Patricia dronken heeft doodgereden. De moeder, de vriendin en de zus van de man die Patricia heeft doodgereden houden het niet droog. Ze hebben geen berouw gehoord.

Prosecco

Rechter Oostendorp leest vol dat de rechtbank het verweer van Patricia van tafel veegt. De politie heeft geen fouten gemaakt bij de meting van de alcohol in haar adem. Patricia had een glas Prosecco en een fles wijn op. En omdat ze heeft gedronken reageerde ze toen ze het terrein van de hockeyclub opdraaide te laat op een motor die zij wel zag aankomen. Patricia bagatelliseert haar alcoholgebruik, vindt de rechtbank.

Patrick Kluivert

Maar desondanks vindt de rechtbank voldoende redenen om Patricia uit de cel te houden. Geen strafblad, een eigen bedrijf, 2 jonge kinderen somt Oostendorp de redenen op om een werkstraf op te leggen. De rechtbank doet de maximale werkstraf van 240 uur, 6 maanden voorwaardelijk en 4 jaar niet auto rijden. Sinds Patrick Kluivert en Marco Bakker in Nederland de standaardstraf voor dit soort wangedrag.

schoffelen

De eis was 1 jaar cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. En de officier van justitie heeft 2 weken geleden toch de verwachting gewekt dat het dit keer anders zou gaan, vertelt de zus van het slachtoffer met rode ogen buiten de rechtbank. Zes weken schoffelen voor het leven van haar broer, vindt zij te weinig. In haar stem vol verdriet klinkt het ook erg mager. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.