Seksuele voorlichting voor 14 jarige serie aanrander

utreUTRECHT – Na maanden zien we de 14-jarige Hassan eindelijk in levende lijve.  Want de uitspraak in zijn zaak is openbaar. Hassan is een rustige, lange jongen met een grote bril. Hij is opgelucht dat de rechtbank hem niet naar de gevangenis stuurt.

voorwaarden

Hij weet zeker dat hij geen strafbare feiten meer zal plegen. Dat zegt hij terwijl hij de zaal uitloopt, tenminste tegen rechter Veldhuizen als zij hem nog even herinnert aan de voorwaarden bij zijn voorwaardelijke straf. Zijn moeder met hoofddoek loopt nog steeds met dezelfde vermoeide, zorgelijke blik achter haar zoon aan.

DNA

De rechtbank is ervan overtuigd dat het gevonden DNA van Hassan is. Dat betekent automatisch dat hij meer dan 1 aanranding heeft gepleegd. De rechtbank houdt Hassan aan zijn verklaringen bij de politie direct na zijn aanhouding. Toen vertelde Hassan dat hij 6 vrouwen heeft aangerand.

politie

Advocaat Sonny Jansen heeft tijdens de zitting achter gesloten deuren blijkbaar aangevoerd dat deze verklaring is gestuurd door de politie. Dat argument wijst de rechtbank af. Het aantal past bij de verklaringen van de slachtoffers.

De officier achtte een serie van 10 bewezen. De rechtbank schrapt er 4. Maar uit de straf schrapt de rechtbank helemaal niets. De eis was  passend bij de feiten want de slachtoffers zijn tot op de dag van vandaag bang, besluit de rechter. De rechtbank legt conform de eis 120 uur werkstraf en 4 maanden vrijwel helemaal voorwaardelijk op. En Hassan moet ook met zijn ouders naar seksuele voorlichting.  (anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

29 januari 2013 Een 14-jarige aanrander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.