Nieuwe persrichtlijn advocaat altijd in beeld

persrichtlijn_2013UTRECHT – De dames en heren advocaten moeten vanaf 1 maart nog een keertje extra in de spiegel kijken voordat ze afreizen naar de rechtbank. Voortaan mag het pleidooi altijd –ook in civiele zaken- worden gefilmd tenzij de advocaat zich daartegen verzet. Tot 1 maart moet de filmploeg eerst de advocaat om toestemming vragen.

strafzaken

Ook veranderen de regels over het filmen van strafzaken. Nu komen alleen de opkomst van de rechters, het requisitoir en de uitspraak in beeld. De behandeling van de feiten mag voortaan worden gefilmd. De verdachte mag niet in beeld, maar zijn stem mag wel worden opgenomen en uitgezonden. Ook hier geldt dat de rechter dit gemotiveerd kan verbieden, Maar de regel is dat het mag. De rechter kan ook bevelen dat de stem van de verdachte wordt vervormd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Nieuwe persrichtlijn advocaat altijd in beeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.