Gewurgd met een legging

leggingUTRECHT –Een half jaar na de moord op Ilona ten Hove komt het openbaar ministerie voor het eerst met een duidelijke doodsoorzaak naar buiten. De aanwijzing  zit verstopt in een wijziging van de tenlastelegging.  Daar stond dat de 30-jarige Arnoldus van H.  zijn vriendin zou hebben omgebracht door geweld op haar lichaam uit te oefenen. Nu vertelt officier van justitie Gorter dat zij gaat bewijzen dat Arnoldus van H. zijn 31-jarige vriendin Ilona ten Hove heeft gewurgd met een legging.

legging

Van H. is er zelf niet bij. Hij werd kort na de vondst van het lichaam aangehouden. Hij is nog niet 1 keer naar de rechtbank gekomen. De familie van zijn vermoorde vriendin zit hem elke keer tevergeefs op te wachten.  Van H. ontkent. Hij is alles vergeten wat er de dag van de moord is gebeurd. Het gaat om 9 juni 2012 de dag van de voetbalwedstrijd Nederland Denemarken. 

containers

Raadsman Pascal Lodder vertelt dat de politie op zoek is gegaan naar kleding. De verdachte is gezien door een getuige toen hij met kleding liep te zeulen. De politie heeft die kleding uit de ondergrondse containers gehaald. Die kleding is daarna onderzocht. Lodder vertelt ook dat er in de woning pornobestanden zijn gevonden met daarop wurgscenes. Lodder heeft op dit moment geen onderzoekswensen. Hij wil de nieuwe ontwikkelingen bespreken met zijn client.

vertraging

Rechter Peter Bender drukt de advocaat nog op het hart om niet voor onnodige vertraging te zorgen. Zodat deze moordzaak op een snelle manier kan worden afgewikkeld.  De familie van Ilona ten Hove heeft al genoeg te lijden, vindt de rechter. Bender gaat de zaak op 14 maart inhoudelijk behandelen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.