Nooit geluk met de politie maar gelukkig wel een huidziekte

utrecht-20121207-00454_thumbUTRECHT – Een werkstraf daar denk ik niet eens aan. Zo besluit  officier van justitie Scharrenborg een discussie in de zaak tegen de 32-jarige Chaib A. A. is met zijn auto ingereden op een agent. Echt heel gevaarlijk was het niet. Dus maakt de officier er een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel van. Dat moet 9 maanden cel kosten.

springen

Het is een lange zitting waarop de agenten uitgebreid vertellen dat ze zich bijna doodschrokken toen A. vol gas gaf en met gierende motor wegreed.  Een agent moest opzij springen. Het verhaal van de agenten maakt ook duidelijk dat het geen poging doodslag kan worden. A. is door het gerechtshof daarom al vrijgelaten uit voo0rarrest. Hij roept wel veel irritatie op bij rechter Van Riemsdijk.

uitkering

Maat wat voor straf moet A. dan krijgen, want mensen terugsturen naar de gevangenis dat doen rechters in Nederland niet graag. Wat doet u voor de kost, vraagt rechter Van Riemsdijk beetje flauw want hij weet al lang. dat A. een uitkering trekt. A. vereenzelvigt zich zo met onze verzorgingsstaat dat hij vervolgens vraagt om een geldboete. Want die boete kan hij met zijn uitkering gemakkelijk betalen. Het concept van werken voor je geld, is hem geheel onbekend.

huidziekte

Toch zie ik een een man gezond van lijf en leden, pest rechter van Riemsdijk nog even door. Chaim ziet er inderdaad kerngezond uit. Maar werken kan hij echt niet: ik heb een huidziekte psoriasis wilt u het zien, vraagt Chaib aan de rechter. A. maakt aanstalten om kledingstukken uit te trekken.

Advocate Claudia Lammers die er vlak naast zit, heeft nooit een uitzending van de Singing Detective gezien, of ze weet niet hoe besmettelijk die ziekte  is, of zij weet dat A. niets mankeert.  Want ze blijft onverstoorbaar naast hem zitten. De rechter wil het niet zien. A. houdt zijn kleding aan.

opgeblazen

Hij vertelt dat hij altijd pech heeft met de politie. ze moeten altijd hem hebben. Advocate Lammers vermoedt dat de politie agenten op het bureau de aangifte zo boos en opgewonden waren over dat ze hun verhaal een beetje hebben opgeblazen. Gevangenisstraf lijkt haar helemaal niet aan de orde. Uitspraak 27 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.