Gewetenswroeging kost vadermoordenaar 7 jaar bij het gerechtshof

paleis-2_reasonably_small_thumbARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 23-jarige Vincent K. tot 7 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn vader. Die straf is passend en geboden volgens het hof. De advocaat generaal had 10 jaar geeist. Het hof geeft 3 jaar korting omdat zoon Vincent zichzelf bij de politie heeft gemeld.

geweten

De moord op Willem Kesteloo de vader van Vincent K. was nooit opgelost de zoon geen last had gekregen van zijn geweten en  zich bij de politie had gebeld. Desondanks eiste de officier van justitie zelfs 12 jaar. De rechtbank legde 6 jaar op. Het openbaar ministerie ging in hoger beroep.

onzekerheid

Een straf van 10 jaar zou normaal zijn, oordeelt het hof. De omstandigheid dat verdachte zich spontaan bij de politie heeft gemeld en bekennende verklaringen heeft afgelegd weegt sterk in zijn voordeel.  Advocate Anneke Foppen had aangevoerd dat Vincent mogelijk een valse bekentenis heeft afgelegd. Het hof ziet geen aanwijzingen voor dat scenario. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook:

4 februari 2013 Gewetenswroeging kost de vadermoordenaaer 10 jaar bij de advocaat generaal

9 juli 2012 De zwaar geraakt familie van de vadermoordenaar

26 juni 2012 Gewetenswroeging kost 12 jaar bij de officier

19 juni 2012 De vadermoordenaar is een keurige fatsoenlijke jongen

8 mei 2012 Gewetenswroeging is een kostbare zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.