Niet drinken of blowen anders dwangverpleging

blauwe knoopUTRECHT – De rechtbank bepaalt dat de 37-jarige Jurgen F. geen druppel meer mag drinken en niet meer mag blowen. Doet hij dat toch dan wordt zijn voorwaardelijke tbs omgezet in dwangverpleging.

openbare dronkenschap

F. kreeg voorwaardelijke tbs opgelegd na een overval. Drinken en blowen zou mogen in overleg met de reclassering. F. kon zich daar niet aan houden. Bovendien is hij opgepakt wegens openbare dronkenschap tijdens een festival. De reclassering wil nu alleen met  hem aan de slag als hij niet meer blowt en niet meer drinkt. Daarom vroeg officier Alexandra Bijleveld de rechtbank om de voorwaarden te veranderen.

voorwaarden

Raadsvrouwe Ilahibaks was het daar niet mee eens. Zij betoogde dat het vrijwel onmogelijk is voor F. om zich aan een drankverbod te houden. De rechtbank neemt echter het advies over van de psychiater over. Deze psychiater is ervan overtuigd dat F. geen stap vooruit komt in zijn leven als hij drank of drugs blijft gebruiken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 februari 2013 Over een tbs klant die zijn kansen wegdrinkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.