Dronkenlap van de week (9) een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

amstel_logo_biggerUTRECHT – Wie minder dan 5 jaar zijn rijbewijs bezit, is een beginnend bestuurder. Een beginnend bestuurder mag bijna niets drinken. Bij 88 microgram beginnen de sirenes te loeien. Voor een volwassen bestuurder is 220 de grens. Jeroen blies 395 toen de politie hem eenmaal had gevonden diep in de achtertuin van zijn ouders.

biertje

Jeroen is een beginnend bestuurder. Hij kwam op zijn scooter van de kermis. Hij is zelfs al 2 keer gepakt met teveel drank op en hij heeft 2 keer de plaats van het ongeluk verlaten zonder zich te melden. Dat leest de altijd vrolijke rechter Peter Bender voor uit het strafblad van Jeroen. Wat heeft dar er mee te maken, vraagt Jeroen. Sommige mensen die teveel hebben gedronken laten hun voertuig achter zodat ze niet dronken betrapt worden. Dat vertelt de rechter aan de 45 jaar jongere Jeroen die dat zelf ook heel goed weet.

ervaring.

Jeroen treft het niet want met Peter Bender en Jan Krol tegenover hem moet hij de strijd aangaan met 130 jaar strafrecht. Het is duidelijk dat Jeroen wilde ervan door gaan. Hij had een paar biertjes gedronken. Hij gleed onderuit op zijn gammele scooter en hij nam een fietser mee. Er kwamen wat dorpelingen omheen staan. Jeroen probeerde te vluchten.

paniek

Jeroen deelde een ram uit aan een dorpsgenoot die hem probeerde tegen te houden. Hij wil de rechters wijs maken dat hij in paniek raakte omdat hij was herkend. Maar daar heeft hij zijn strafblad tegen.

Iedereen wist waar hij woonde. De politie vond de scooter achter de heg van de boerderij van zijn ouders. Jeroen zelf lag nog iets dieper verstopt. Hij is naar het CBR geweest voor een extra cursus. Dat heeft hem 700 euro gekost. Maar hij heeft zijn rijbewijs na 3 maanden teruggekregen en daarom vindt zijn advocaat Niels Dorrestein  dat Jeroen dat niet weer in hoeft te leveren.

midden

De officier eist 150 uur werkstraf en een jaar niet rijden wegens dronken rijden, doorrijden na een aanrijding en een mishandeling. De rechters gaan in het midden zitten. Met al hun wijsheid zal dat ook wel het juiste punt zijn. Nog 3 maanden niet rijden.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Een gedachte over “Dronkenlap van de week (9) een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder”

 1. Zitten twee lelijke spelfouten in.

  Met vriendelijke groet,

  Erik de Groot

  ***********************************************************************

  Laoût & de Groot advocaten

  Mr E.J. de Groot Postbus 351 3740 AJ Baarn

  Op vrijdag:

  Coppelstockstraat 50 Amsterdam

  t: 0355412996 f: 035-5418877 m:06-21241125 Bezoekadres: Brinkzicht nr 22

  This message is intended for the addressee named and may contain privileged information or confidential information or both. If you are not the intended recipient please delete it and notify the sender. **********************************************************************

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.