De gemeenste boef krijgt de laagste straf

Utrecht-20120328-00149UTRECHT – De rechtbank legt de Chermo B. 7 jaar gevangenisstraf op wegens een gewapende overvallen op een winkel en een woning. De 27-jarige Ehen V. moet krijgt 6 jaar cel. De 49-jarige Meredith G. moet 2,5 jaar zitten.  Tegen de 2 mannen was 8 jaar cel geëist.

mes

B. krijgt een jaar meer omdat hij een slachtoffer de eigenaar van een verfwinkel met een mes heeft gestoken. V. heeft het slachtoffer alleen maar vastgebonden. De twee moeten ook nog 4500 euro schadevergoeding betalen aan die winkelier. Toch is de eigenaar van de verfwinkel niet tevreden. De grootste boef krijgt het minst, vertelt hij buiten de rechtszaal.

vrijgezel

Want de man is woedend op Meredith G. Zij ontspringt de dans, vindt het slachtoffer. Zonder Meredith was er niets gebeurd. Net als de slachtoffers van de andere overvallen kende hij Meredith uit het vrijgezellencircuit. Meredith papte aan met de mannen. Zij vertelde de 2 overvallers waar er iets te halen viel.

Officier Gorter eiste 5 jaar tegen Meredith. Maar de rechtbank ziet Meredith als medeplichtig aan de overvallen. En medeplichtigheid wordt veel lager bestraft dan medeplegen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 februari 2013 Leugens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.