Ruzie om reisje naar Thailand loopt uit op moord door verwarde vrouw met wapenvergunning

zaal_den_bosch_biggerDEN BOSCH – De officier van justitie eist 10 jaar en tbs met dwangverpleging. tegen een 42-jarige Thaise vrouw uit Tilburg. De Thaise heeft in Boxtel haar vriend Jos van Erp heeft neergeschoten. Volgens de officier gaat het om moord.

hennephuis

Na de moord op 22 juni belde de Thaise die erg verward was de politie. Ze zei dat er iets ergs was gebeurd. De politie vond in de woning ook nog een hennepplantage met 100 planten,De officier van justitie noemt het een executie. Volgens de officier heeft de Thaise de moord gepland en koelbloedig uitgevoerd. Ze had haar pistool meegenomen naar Boxtel.

angststoornis

Advocate Lydia Plantenga benadrukt dat de Thaise lijdt aan een angststoornis. De vrouw had haar wapen altijd bij zich omdat ze bij haar vriend logeerde en regelmatig naar een schietvereniging ging. De Thaise had een wapenvergunning en de overheid is verantwoordelijk voor die wapenvergunning, benadrukte de advocate.

Thailand

Volgens Plantenga is kreeg het stel ruzie omdat Van Erp alweer op reis wilde gaan naar Thailand zonder de vrouw mee te nemen. De vrouw heeft na een heftige gemoedsbeweging geschoten zoals juristen dat noemen. Volgens de advocate is op zijn hoogst doodslag bewezen. Een kortere celstraf met een voorwaardelijke tbs, vindt Plantenga redelijk. Uitspraak 7 maart.(anderverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.