Vrijspraak uitlokking moord na langdurig hoger beroep

NL-N181ARNHEM – Het gerechtshof spreekt 2 mannen en 1 vrouw vrij van  het uitlokken van  een moord in Oldenzaal op 1 juni 2006. Dit is een geslaagd hoger beroep voor de 3 verdachten. Zij zijn op 21 november 2008 door de rechtbank in Almelo veroordeeld omdat zij de beruchte crimineel Japie Zwiep zouden hebben ingeschakeld om Michel Wolters te vermoorden. De vrouw kreeg van de rechtbank anderhalf jaar cel, de mannen respectievelijk 2 jaar en 9 maanden.

redelijke termijn

Het hoger beroep kwam na anderhalf jaar voor. Het lag daarna 3 jaar stil. De advocaat generaal eiste ontslag van alle rechtsvervolging. Advocate Lydia Plantenga vroeg om niet ontvankelijkheid van het openbaar ministerie omdat de zaak veel te lang heeft geduurd. Deze zaak heeft inderdaad niet de snelheid van de A12 hoger beroepen die tegenwoordig binnen 6 maanden klaar zijn. Het lijkt er meer op dat dit hoger beroep over de N18 in 4,5 jaar van Almelo naar Arnhem is gesukkeld. Het hof wijst het verzoek van de raadslieden af.

geen bewijs

Jaap Zwiep heeft aan de politie verteld dat de verdachten hem 25.000 euro hebben geboden om een moord te plegen. Het hof komt door een dat er enige bevestiging van het verhaal van Jaap Zwiep gevonden kan worden, Maar het is niet duidelijk of er een concreet plan was om een het slachtoffer van het leven te beroven. Het hof kan daarom niet tot een bewezenverklaring komen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.