Een natuurliefhebber

conifeer 2UTRECHT- De coniferenbranden waren een zomerhype in 2010. Het dorp was in rep in roer. Er was een burgerwacht gevormd in Mijdrecht. Die burgerwacht zag Lothar M. ook regelmatig op straat lopen. Dat is niet vreemd want M. woonde zelf ook in Mijdrecht. Hij ging ook kijken als er brand was.

coniferen

M, is opgepakt op een avond dat er in Mijdrecht 3 coniferen de fik min gingen. Zo’n brandje is nogal lastig te bewijzen. M. bekende er dom genoeg een tegenover de politie. Daarna werd hij losgelaten. Opnieuw gingen er in het dorp weer van alles in brand. M. werd opgepakt hij had zich letterlijk verstopt in een struik.

paddenstoelen

Wat deed u eigenlijk in die struik wil rechter weten. Ik ben een echte natuurliefhebber.Ik kan er weken doorbrengen, antwoordt M. Ook langs de drukke N 201 vraagt de rechter. De rechter moest eens weten hoeveel paddenstoelen ik daar elk jaar vandaan haal, antwoordt M. De politie was ervan overtuigd dat M. die struik in brand wilde steken. Lothar bekende en daarna stopte de storm. Hij is zelf verdwenen uit het dorp, Hij moest wel. Zijn vader is ontslagen en bij zijn ouders vlogen de eieren tegen de ruiten. Er volgde een tocht langs de daklozenopvang in verschillende Nederlandse provinciesteden.

verward

M. is een verwarde man die eruit ziet met zijn petje en zijn tamelijk keurige pakje meer uit ziet als een kunstschilder dan een pyromaan. De officier ziet toch bewijs voor 3 branden. Hij eist 180 uur werkstraf waarvan 80 uur voorwaardelijk. Advocate Esther van Elst ziet helemaal geen bewijs. Zij hecht helemaal geen waarde aan die bekentenis van M. Ze vraagt vrijspraak. Uitspraak 11 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.