Het gezicht van een advocaat beschadigen met een taser gun kan niet

taserUTRECHT – Ik was op zoek naar een civiele advocaat want een strafadvocaat had ik al. Dat vertelt de 51-jarige Raymond Z. aan rechter Marieke Engbers. De rechter ondervraagt hem over de zoekopdrachten die op zijn computer zijn gevonden.

taser gun

Op google heeft Z. gezocht naar de kantoor en privé- adressen van twee Utrechtse advocaten. De uitleg is nieuw want tot nu toe heeft de manisch depressieve Z. gezwegen. Dat deed hij op advies van zijn strafadvocaat Christian Visser, zegt hij,

De politie doorzocht de hotelkamer van Z. in het van der Valk hotel in Breukelen omdat Z. betrokken is bij een fraudezaak. Er lag een papier met de tekst: stevig pak slaag en gezicht beschadigen foto maken van resultaat met daarop werkadres van de advocatenkantoor KBS.  In de kluizen lag een stroomstootwapen en een busje pepperspray.

huis

Volgens de officier is Z. boos op de 2 Utrechtse advocaten. Van de ene advocaat  heeft Z. in een manische bui privé een huis gekocht. Hij betaalde 300.000 euro aan. Z. kon niet afnemen en die advocaat  hield 70.000 euro schadevergoeding achter. Daarom is hij nu failliet, zegt Z. tegen de rechter. De andere advocaat  stond een zakenpartner van Z. bij. Die rechtszaak heeft hem 300.000 euro gekost, vertelt Z.

voorbereidingshandelingen

De officier van justitie ziet een motief en voorbereidingshandelingen. De officier eist 18 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk. Volgens raadsman Visser is het onmogelijk om die daden uit te voeren ,met de spullen die gevonden zijn in de kluizen in het hotel. Daarom zijn dit volgens de advocaat juridisch geen voorbereidingshandelingen. Uitspraak 12 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.