Wachtlijstoverstijgend plaatsen levert veelpleger een woonplek op

MiddenNLUTRECHT – De 45-jarige Brian V. krijgt over een maand een eigen plekje in de -niet altijd even veilige- eenheden van Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU). Dat is de blije uitkomst van de rechtszaak die advocaat Arjan Syrier namens V. had aangespannen.

woning

V. zat al bijna 2 jaar in een Instelling voor Stelselmatige Daders (ISD). Hij kon na 2 jaar echter niet zoals beloofd terecht in een woning. Zijn advocaat Syrier vroeg, daarop om opheffing van de veelplegersmaatregel. De angst dat V. onbegeleid op straat zou komen, maakte bij de rechtbank zoveel angst los dat de zaak terug werd gestuurd naar de reclassering. De reclassering moest op zoek naar een woning. Dat is gelukt.

wachtlijst

De wachtlijst is er nog steeds. Eigenlijk is er nog steeds geen woning voor V. Maar toch krijgt hij een plek want de directeur van de plaatsingscommissies belooft wachtlijst overstijgend te plaatsen. Andere mensen noemen dat voordringen.

Voor 31 maart krijgt V., een plekje in eenheid van SBWU. De ISD loopt tot 8 april. De rechtbank doet direct uitspraak en zij wijst het verzoek van advocaat Syrier af. Toch is iedereen gelukkig.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 januari 2013 Met een blauwe zak op straat

11 januarI 2013 Succesvolle ISD maatregel raakt verstopt door gebrek aan woonplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.