Zeister brandmoord zeer langdurig psychiatrisch onderzoek

IMG_1268ARNHEM – Het gerechtshof  houdt de zaak tegen de 31-jarige Aryan R. opnieuw aan. R. is tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat zij in Zeist een andere vrouw in brand zou hebben gestoken.

Willem Jan Ausma.

Advocaat Willem Jan Ausma twittert dat de nieuwe deskundigen hun rapportage nog niet klaar hebben. Dat is jammer maar ook goed nieuws  want in Utrecht was de rechtbank was in haar vonnis boos omdat R. geen inzicht wilde geven in haar persoonlijkheid. Daarvoor wordt nu in ieder geval ruim de tijd genomen. Dit onderzoek duurt al een jaar. Ausma verwacht de inhoudelijke behandeling rond de zomer. Het openbaar ministerie rekent op een inhoudelijke behandeling op 17 juli.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 oktober 2012 Nieuw uitstel hoger beroep brandmoord

‘6 juli 2012 Psychiatrisch onderzoek verdachte brandmoord

20 april 2012 Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid

13 april 2012 Brandmoord aangehouden in de tweede ronde

Een gedachte over “Zeister brandmoord zeer langdurig psychiatrisch onderzoek”

  1. Volgens de psychiaters die Aryan R. in het Pieter Baan Centrum hebben onderzocht is ze volledig toerekeningsvatbaar en voert ze een toneelstukje op door net te doen alsof zij zich helemaal niets van de moordaanslag kan herinneren.

    Indien de nieuwe psychiaters in de rapportage stellen dat Aryan leidt aan een dissociatieve identiteitsstoornis dan zijn deze psychiaters gewoonweg niet geschikt voor de uitoefening van hun beroep.

    In een interview met BNN had Aryan R. vanuit de gevangenis laten weten dat ze niet nog 10 jaar daar vast wil zitten. Ze wil liever haar tijd slijten met het opvoeren van toneelstukjes voor psychiaters. Gek genoeg wensen zij dat er een TBS maatregel wordt opgelegd. Dit terwijl de meeste advocaten blij zijn wanneer er geen TBS wordt opgelegd. Ausma zal daarover ongetwijfeld goed hebben nagedacht, anders doe je dit gewoon niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.