Jojo eis nu weer 15 jaar voor liquidatie Nieuwegein

kuijpers_thumb hoofdARNHEM – De advocaat generaal eist 15 jaar gevangenisstraf tegen 54-jarige W. van D. uit Nieuwegein. Van D.heeft op 5 augustus 2009 een 55-jarige man uit Cuijk doodgeschoten. Van D. werd lang geterroriseerd door zijn slachtoffer. De man stond zelfs bij de bejaarde vader van Van D. in de tuin.

Jan Hein Kuijpers

Het slachtoffer vertelde rond dat hij nog geld kreeg van de verdachte omdat hij voor hem in de gevangenis had gezeten.Van D. zegt dat hij uit noodweer heeft geschoten. In de auto van het slachtoffer lag inderdaad een wapen. De beelden van de reconstructie van de schietpartij zijn talloze keren vertoond. De rechtbank geloofde het verhaal van de verdachte niet. Wel zag de rechtbank dat Van D. onder grote druk stond en daarom, kreeg hij maar 10 jaar cel. De officier van justitie had 15 jaar geeist.

20 jaar

Jan Hein Kuijpers de advocaat van Van D. ging in hoger beroep. Kuijpers houdt vol dat het noodweer was. Op een eerdere zitting bij het hof in juli 2011 eiste de advocaat generaal zelfs 20 jaar. Het hof legde 15 jaar op. Van D. ging  in cassatie bij de Hoge Raad. De Hoge Raad verwees de zaak in verband met een innerlijk tegenstrijdigheid in de bewijsmotivering van het hof.

bewijsmotivering

Een bepaalde passage uit een verklaring van verdachte zou niet stroken met de overweging van het hof dat de verklaring van verdachte ‘niet geloofwaardig is nu daarvoor in het dossier geen enkele ondersteuning is te vinden’. De advocaat-generaal vindt dat een nadere motivering over de ongeloofwaardigheid van de verklaring van D. het probleem oplost. "Met deze extra bewijsmotivering kan moord opnieuw worden bewezen, vindt het openbaar ministerie. De uitspraak is op 18 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 juli 2010 Een ingecalculeerd bedrijfsrisico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.