Woningoverval Voorthuizen slachtoffers niet vervolgd voor doodsteken overvaller

Wetboek_dicht_reasonably_smallARNHEM – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gaat de bewoners van de woning in Voorthuizen die op 8 augustus 2012 werd overvallen, niet vervolgen. Een bewoner stak een van de overvallers neer. De overvaller overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Overval

Op 8 augustus 2012  was er een gewapende overval plaats in een woning aan de Zevenbergjesweg te Voorthuizen. Bij de overval raakten de beide bewoners alsook één van de overvallers gewond. Omdat deze overvaller in de loop van de avond overleed, zijn de bewoners aangehouden. Een dag later zijn deze slachtoffers vrijgelaten.

De politie Gelderland-Midden heeft binnen het kader van een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van de overval en het overlijden van de overvaller.

Noodweer

Het Openbaar Ministerie heeft nu op basis van het onderzoek besloten de bewoners niet verder te vervolgen. Eén bewoner bleek niets te hebben gedaan. De andere bewoner wordt niet verder vervolgd omdat er gehandeld is uit noodweer. De messteken die de overvaller fataal zijn geworden, zijn toegebracht in een situatie waarin er onmiddellijk en dreigend gevaar was waartegen de bewoner zich mocht verdedigen. De beslissing is afgelopen week aan de bewoners en aan de nabestaanden van de overleden overvaller medegedeeld.

Zitting

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. Er zijn 3 verdachten aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de overval, een 28-jarige vrouw uit Arnhem, een 26-jarige man uit Beekbergen en een 34-jarige man uit Culemborg. Deze verdachten zitten allen in voorlopige hechtenis. Op 19 maart 2013 is er een  regiezitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 oktober 2012 Drie verdachten Voorthuizen vast

21 september 2012 Vrouwelijke verdachte woningoverval Voorthuizen in bewaring

28 augustus 2012 Verdachte woningoverval Voorthuizen 3 maanden binnen

15 augustus 2012 Woningoverval Voorthuizen 1 verdachte in bewaring 1 verdachte vrijgelaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.