Een dief die honger had hoeft zijn voorwaardelijke straf niet uit te zitten

miiddenUTRECHT – De 22-jarige Karim ontspringt de dans. Hij heeft net een jaar uitgezeten vanwege een straatrook. Er hing hem nog een half jaar voorwaardelijk boven het hoofd toen hij werd vrijgelaten. Hij moet nu alleen 2 weken gaan zitten voor 2 diefstalletjes.

supermarkt

Karim had honger in twee supermarkten in Amersfoort en hij pikte hij 2 zakken met crackers. Het personeel durfde hem nauwelijks aan te pakken.omdat hij zo groot en sterk was. De politie herkende hem wel. Hij werd opgepakt en Karim vertelde dat hij geen cent had om eten te kopen. Hij was 2 dagen eerder vrijgekomen en hij had geen geld en geen woning.

ander feit

De officier van justitie eist 2 weken. Zij vindt dat Karim 1 maand van die voorwaardelijke straf moet gaan uitzitten. Politierechter Severeijns is nog milder. Zij verlengt de proeftijd bij de voorwaardelijke straf met een jaar. Ik laat hem geen 6 maanden zitten, een straatroof is een heel ander feit, formuleert de rechter hardop. De volgende keer moet er reclasseringsrapportage komen, besluit Severeijns die er op de zitting al vanuit gaat dat er een volgende keer zal komen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.