Zelfbescherming

utrecht-20120327-00147UTRECHT – De politie kreeg een telefoontje toen er een ruit was ingegooid van een geparkeerde auto bij het gemeentehuis in Nieuwegein. De agenten pakten Jall B. op. B. heeft een fors strafblad en niemand is verbaasd. Totdat de agenten het telefoontje natrekken. Er is gebeld met de telefoon van Jall B. B. vertelt eerst dat iemand anders heeft gebeld met zijn telefoon. Maar dat blijkt onzin. B. heeft zichzelf aangegeven.

Hulp

Ik had hulp nodig, Zo verklaart B. zijn telefoontje in de rechtbank. Als ik mijn uitkering binnenkreeg, maakte ik alles op aan drugs. B. liep al in een schorsing. Hij was vrijgelaten na een inbraak. Die inbraak was bedoeld om een schuld te vereffenen. B, trapte het glas van de  voordeur van de flat in en hij nam de televisie mee naar buiten, want hij kreeg nog geld van de eigenaar. B. zette de tv een verdieping hoger weg maar buren belden op tijd de politie.

kliniek

Deze verslaafde is niet ambulant te helpen vertelt een medewerker van de verslavingszorg. Het is alleen niet mogelijk om direct een plaats te garanderen in een kliniek. De officier van justitie Stahlie eist 6 maanden waarvan de ongeveer de helft voorwaardelijk. B. zit in ieder geval in de cel totdat hij naar een kliniek wordt afgevoerd zonder dat hij er in de tussentijd zelf vandoor kan gaan.

glaszetter

Advocaat Joop van de Beek kan er niet veel aan toevoegen want de officier eist wat B.  zelf heel graag wil. De advocaat doet alleen een beetje moeilijk over de benadeelde partij. Hij vindt het vreemd dat de glasreperarateur  wachttijd declareert omdat hij niet bij de woning mocht. Blijkbaar heeft deze glaszetter niet de juiste contacten met de politie, betoogt Van de Beek. Daar hoeft B. toch niet voor op te draaien, zegt de advocaat. De rechtbank doet op 18 maart uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.