Broodje shoarma

shoarmaUTRECHT – Abdel is 55 jaar en hij is altijd een oppassend burger geweest. Nog niet eerder is hij in de rechtbank geweest. Hij spreekt te slecht Nederlands om zichzelf goed aan te prijzen bij de politierechter. Maar zijn strafblad is blanco. Hij steelt alles. Is eigenlijk het enige verstaanbare dat Abdel produceert. Hij doelt op de man die hem zij geld niet teruggeeft,

shoarmatent

Abdel is opgehaald door de politie uit een shoarmatent. Hij gooide daar met een barkruk een televisie kapot. Ook smeet hij een kassa op de grond. Het personeel belde de politie. Abdel moest een nachtje blijven.

vakantie

Advocaat Christiaan Swarts verdedigt hem. Swarts kan ook uitleggen wat er is gebeurd. Hij vertelt aan de politierechter dat Abdel 450 euro terug wilde. Hij had de zaak opengehouden toen de eigenaar op vakantie was. Die eigenaar bleef veel langer op vakantie in Marokko dan ze hadden afgesproken. Abdel investeerder 450 euro en. Dat is veel geld op een uitkering van 1000 euro vertelt advocaat Swarts.

werkstraf

De officier van justitie heeft er begrip voor maar zij vindt dat Abdel te ver is gegaan. Zij eist een werkstraf 30 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Raadsman Swarts Raadsman Swarts benadrukt dat de zaak naar de officier zo snel mogelijk (zsm) was afgedaan dan zou er hoogstens 10 uur zijn opgelegd, dacht de advocaat. De rechter is dat met de advocaat eens. Zij legt 10 uur werkstraf op. (andereverhalenutiderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.