De pokermoord wie dekt wie ?

Arnhem-20130306-00475ARNHEM – Het gerechtshof trekt uren uit voor de ondervraging van de 22-jarige Joshua B. B. is door de rechtbank in Utrecht veroordeelt tot 20 jaar gevangenisstraf omdat hij langs de A27 na een avondje pokeren Jelle de Baat zou hebben neergeschoten. Volgens de rechtbank zat B. achter een enorm geldbedrag aan dat Jelle de Baat ergens had gestolen.

pokermoord

Hoewel deze moord bekend staat als de pokermoord, wordt vandaag duidelijk dat het een vooral een afrekening was tussen criminelen. B. probeert op de zitting de schuld te geven aan zijn vriend Juan. Juan zat naast hem in de auto toen ze wegreden bij het huis van Jelle de Baat, zegt B. En deze Juan zou medepleger zijn of medeverdachte. Toch zit Juan niet in het verdachtenbankje. Hij is gewoon vrij.

oogcontact

Want volgens de rechters die B. scherp ondervragen, wordt Juan vrijgepleit door 2 vriendinnen van slachtoffer Jelle. Zij hebben een lange blonde man gezien. De Spaansspekende Juan is dat beslist niet. Hoe kan dat, vragen de rechters. B. vindt blijkbaar dat de slachtoffers expres iemand vrijpleiten.  Omdat zij dat zeggen, antwoordt B. en hij draait zijn hoofd om naar de plek waar die 2 vrouwen kort geleden een getuigenverklaring hebben afgelegd.  Wilt u dat niet doen,  zegt de rechter tegen B. Dat kan erg intimiderend overkomen.

maffia

Een ander scenario luidt dat Joshua onder druk is gezet door de groep waarvan Jelle de Baat 350.000 euro had gestolen.  Een van die maffialeden zou bij B. in de auto zijn gestapt. Als dat het verhaal waar is,  moet u vandaag openheid geven , zeggen de rechters.  B. wil niets zeggen dat over zijn maffiaconnecties. Hij houdt vol dat Juan de dader is. Het hof gaat heel goed nadenken over alle scenario’s, vertelt de behandelend raadsheer. Maar eerst zal het openbaar ministerie op 29 maart een eis uitspreken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 juli 2012 Pokermoord de volgende bluf van Joshua B.

13 februari 2012 De gruwelijke grofheid van officier Van Leent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.