Zwakbegaafde Thaise met een wapenvergunning veroordeeld wegens moord

zaal_den_boschDEN BOSCH- De rechtbank veroordeelt een 42-jarige Thaise  vrouw uit Tilburg tot 10 jaar en tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank heeft de vrouw in Boxtel haar vriend Jos van Erp neergeschoten. De straf was conform de eis,

moord

Volgens de rechtbank heeft de vrouw de man met voorbedachten rade om het leven gebracht. De vrouw had met haar vriend ruzie om een vakantie naar Thailand. Volgens advocate Lydia Plantenga is de Thaise in een plotselinge gemoedsbeweging  gaan schieten. Er is geen enkele aanwijzing voor het plotseling ontstaan van een hevige gemoedsbeweging, zegt de rechtbank. De vrouw had de gelegenheid na te denken over haar handelen en de gevolgen ervan. Daarbij komt dat de vrouw actief lid was van een schietvereniging en dus als geoefend schutter bekend was met de werking en de risico’s van een vuurwapen.

psychotisch

Verdachte is in haar verleden ernstig getraumatiseerd en heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld met een psychotische organisatiegraad.  Maar de Thaise is ook kil en berekenend, besluit de rechtbank. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 februari 2013 Ruzie om een reisje naar Thailand loopt uit op moord door een verwarde vrouw met een wapenvergunning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.