Drugssmokkelaar hoort 8 jaar eisen

cocaine (1)LELYSTAD – De officier van justitie eist 8 jaar gevangenisstraf tegen de 42-jarige Jeffrey K. uit Luttelgeest. Volgens het openbaar ministerie is K. de leider van een bende drugssmokkelaars.

cocaine

De politie onderschepte vorig jaar in Emmeloord 2352 kilo cociaine. Het drugstransport was via de haven van Antwerpen geëindigd in Emmeloord. De cocaïne zat verstopt in een lading cacaobonen uit Ecuador.

versluierde taal

K. is de baas van het stel volgens de officier want K. huurde een loods in Emmeloord. Hij had ontmoetingen over het drugstransport en voerde ook telefoongesprekken in versluierde taal. Ook beschikte hij over een vuurwapen.

Tegen vijf andere verdachten eiste het OM gevangenisstraffen van 36 maanden. In twee gevallen met een voorwaardelijk deel van zes maanden. Zij zijn volgens de officier alleen  wel schuldig aan het voorbereiden van de drugssmokkel. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

6 september 2012 Voorarrest verlengd smokkelaars 2100 kilo cocaine

24 augustus Smokkelaar 2100 kilo cocaine opgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.