De dronkenlap van de week (7) werkstraf voor een dodelijke hoeveelheid alcohol meer dan 4 promille

brandy-flesUTRECHT – Jaap is de grootste dronkenlap van de laatste jaren in Utrecht. Er is niemand op lijsten van ongeveer 25 dronken rijders die er wekelijks doorgaan in de rechtbank die ook maar in de buurt komt van de score van Jaap. In het bloed van Jaap zat een dodelijk promillage van 4,03.  Jaap lag met zijn hoofd op zijn stuur half bewusteloos nadat hij tegen een paaltje was gereden. Maar toch houdt hij vol dat hij zijn score heeft gehaald door nadat hij tot stilstand was gekomen in twee teugen een fles brandy leeg te drinken.

brandy

Jaaps rode Citroen C3 schampte een paar geparkeerde wagens. Een buschauffeur zag het gebeuren. De politie vond Jaap in zijn auto 4 minuten later. Jaap houdt vol dat hij niet reed. De politierechter hield de zaak aan. Dat gebeurt niet vaak met alcoholzaken omdat het bewijs eigenlijk altijd honderd procent is. Er komt een forse straf en dan moet er absolute zekerheid zijn, stelde de politierechter op 6 november.

buschauffeur

Zijn advocaat Joost Denissen heeft de buschauffeur opgeroepen om te vertellen wat er precies is gebeurd met de auto. De buschauffeur weet het nog precies. Na die heldere getuigenis is de zaak eigenlijk voorbij. Toch duurt de behandeling nog 1,5 uur omdat Jaap erg breedsprakig is.

dronken

Dronken rijden, dat doet hij niet. Jaap herhaalt het in zijn laatste woord. Hij heeft 40 jaar op de schadeafdeling van een verzekeringsmaatschappij gewerkt en hij weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. De officier gelooft hem niet zij eist 21 maanden en niet rijden en 48 uur werken.

verhoor

Advocaat Denissen richt daarna zijn pijlen op de formaliteiten. Het politieverhoor  was slordig. Daar geeft de rechter hem gelijk in maar Mirjam Oostendorp ziet niet hoe Jaap op welke manier dan ook geschaad is door die slordigheid. Wel vindt ze dat die ontzegging  iets minder kan omdat er 2 jaar verstreken is. Jaap heeft laten zien dat hij niet meer de fout in is gegaan. Ze leg 1,5 jaar ontzegging op waarvan een 1 jaar voorwaardelijk en 24 uur werkstraf. (andereverhalenuitderechtbank,nl)

lees ook

20 februari 2013 Dronkenlap van de week (9) een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.