Natuurliefhebber krijgt werkstraf voor coniferenbrand

conifeer

UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 25-jarige Lothar M, tot 180 uur werkstraf waarvan 80 uur voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft M. een conifeer in brand gestoken. Ook is M. schuldig aan een bermbrand en de bedreiging van 2 agenten. De straf was gelijk aan de eis.

conifeer

M. werd aangehouden in een periode dat er in Mijdrecht vrijwel; dagelijks een conifeer in brand ging. Hij lag letterlijk in een brandende struik. Hij vertelde aan zijn rechters dat hij in die struik was gekropen om van de natuur te genieten. De rechtbank gelooft dat niet.

druk

De rechtbank schrapt ook het verweer van raadsvrouwe Esther van Elst  dat de verklaring van M. niet in vrijheid is afgelegd,. De rechtbank is van oordeel dat uit de stukken niet volgt dat er ongeoorloofde druk op verdachte is uitgeoefend tijdens dat verhoor. De rechtbank tilt in de straf heel zwaar mee dat de zaak 2 jaar en 7 maanden heeft stilgelegen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 februari 2013 Een natuurliefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.