Een taser gun is wel geschikt om een advocaat zwaar te mishandelen

taser_thumbUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 51-jarige Raymond Z. tot 1,5 jaar cel waarvan 0,5 jaar voorwaardelijk.  Volgens de rechtbank Z. zich schuldig gemaakt aan het voorbereiden van een mishandeling of het ontvoeren van 2 Utrechtse advocaten. De officier had iets meer geeist.

fraude

De manisch depressieve Z. raakte  na het mislukken van zijn relatie en een faillissement ernstig in de war. Bij een doorzoeking van zijn suite in een hotel in Breukelen vond de politie een papier met de tekst  stevig pak slaag en gezicht beschadigen foto maken van resultaat met daarop werkadres van de advocaten. In de kluizen lag een stroomstootwapen en een busje pepperspray. Advocaat Christian Visser betoogde dat het niet mogelijk was om met dit wapen een advocaat te ontvoeren.

beschadigen

De rechtbank verwerpt dat verweer. Volgens de rechtbank is het aangetroffen pistool is niet ongeschikt voor het geven van een stevig pak slaag en voor het beschadigen van een gezicht, bijvoorbeeld door met de kolf van het pistool op een persoon en op het gezicht van die persoon in te slaan. Het op deze wijze beschadigen van een gezicht is naar het oordeel van de rechtbank aan te merken als zware mishandeling. De aangetroffen voorwerpen zijn voorts zonder enige twijfel bij uitstek geschikt voor een wederrechtelijke vrijheidsberoving en dus ook voor een combinatie van dit misdrijf met het misdrijf zware mishandeling. Aldus de rechtbank. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 februari 2013 Het gezicht van een advocaat beschadigen met een tasergun kan niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.