Smaad bewezen maar van de straf blijft niets over

kaart-ress-Arnhem-Leeuwarden-klein2ARNHEM – Het gerechtshof legt een 45-jarige man uit Utrecht een geheel voorwaardelijke werkstraf van 60 uur op wegens smaad. De advocaat generaal had 40 uur onvoorwaardelijk werken geëist.

boze brief

De zaak draait om een boze brief die de verdachte schreef naar de redactie van RTV Eemland. Het was zijn vriendin opgevallen dat haar ex als cameraman meewerkte aan kinderprogramma.Terwijl die ex veroordeeld was wegens aanranding. De verdachte schreef dat de man tot 3 jaar was veroordeeld wegens kindermisbruik. Dat klopte niet want de cameraman had een werkstraf gekregen.

vrijspraak

De officier van justitie eiste vrijspraak. De officier zag algemeen belang in de openbaarmaking van dit misdrijf. De politierechter in Utrechts stelde vast dat iemand die een keer veroordeeld is niet volgelvrij is. Zij legde 60 uur op. De advocaat generaal was het daarmee eens, maar die eiste weer een iets lagere straf. Het hof vindt een waarschuwing voldoende. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 februari 2013 Niet vogelvrij na 1 veroordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.