Toch een taak voor het strafrecht

rb_utrecht_thumb2UTRECHT – De rechtbank legt de 49-jarige Harold M. 12 maanden gevangenisstraf op waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft M. een buurvrouw bedreigd. Ook de agenten die hem vervolgens kwamen inrekenen. werden zwaar bedreigd door deze verdachte.

proeftijd

M. liep al in een proeftijd voor precies hetzelfde feit en hij moet 2 maanden extra gaan uitzitten. M. zorgt al jaren voor mateloze ellende rond de woonboot waar hij leeft. Hij is al vaak veroordeeld. Maar omdat niet duidelijk wordt hoe gestoord hij is, werd hij ontslagen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Daarna begon de ellende opnieuw.

voorwaardelijk

De officier van zag geen enkel nut in het opnieuw opleggen van voorwaardelijke straffen. Dit is een probleem het strafrecht niet kan oplossen, concludeerde de officier. Zij eiste 16 weken. Raadsvrouwe Paula van der Geest was het daarmee eens. Zij vroeg alleen om een kortere straf.

De rechtbank trekt precies dezelfde conclusie, maar legt een hele andere straf op. Twee maanden voorwaardelijk is blijkbaar niet genoeg bij deze gestoorde druktemaker en daarom krijgt hij 6 maanden voorwaardelijk, oordeelt de rechtbank. Dat zal de buurt in ieder geval prettig vinden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 februari 2013 Het strafrecht kan niets uitrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.