Toch noodzakelijke vertraging moord op Ilona ten Hove

leggingUTRECHT – Onaangenaam getroffen is de rechtbank omdat de zaak tegen de 30-jarige man Arnoldus van H., de vermeende moordenaar van Ilona ten Hove, niet door kan gaan. Rechtbankpresident Peter Bender leest het voor uit een verklaring die speciaal is opgesteld. Bender vroeg advocaat Pascal Lodder op de vorige zitting op om niet voor onnodige vertraging te zorgen in het strafproces. Lodder is nu geveld door een hernia en hij heeft de zaak moeten overdragen aan Jeroen Nijboer die zich nog helemaal moet inlezen.

legging

Bender heeft de familie tijdens de vorige zitting bijna beloofd dat de zaak zou worden afgedaan. Hij neemt de tijd om de familieleden van het slachtoffer uit te leggen dat een verdachte ook in Nederland recht heeft op een advocaat en dat die advocaat zich dus moet kunnen voorbereiden.Van H. zegt dat hij een black out had en dat hij zich niets herinnerd van de dag waarop zijn vriendin is gestorven. Volgens de officier van justitie heeft Van H. de vrouw gewurgd met een legging. Van H. is niet verschenen.

gevangenis

Als goedmakertje voor de familie van Ilona ten Hove die elke zitting trouw bijwoont, laat Bender de verdachte ophalen in de gevangenis in Nieuwegein. Van H. had afstand gedaan van zijn recht om de zitting bij te wonen. Hij is op vorige zittingen ook niet verschenen. Maar Bender geeft stante pede een bevel medebrenging af. Het kost een uur om Van H. op te halen in Nieuwegein. Dat is niet erg want er is 4 uur voor de zaak uitgetrokken.

tattoos

Van H. draagt een zwart een t-shirt met veel tattoos op zijn armen. Hij heeft achterover gekamd haar en hij gaat onderuit gezakt zitten of het zijn dagelijks werk is. De zaak lijkt hem niet aan te gaan en hij wil niets zeggen over zijn proceshouding. Advocaat Nijboer doet nog het verzoek om de patholoog anatoom te mogen horen. Hoewel de officier van justitie het daarmee eens is, wijst tot ieders verbazing de rechtbank het verzoek af. Nijboer mag een vragenlijstje opsturen. De zaak gaat verder op 11 juni met een pro forma. Op 16 juli is de inhoudelijke behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 februari 2013 Gewurgd met een legging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.