Verklaringen Freya Svasek betrouwbaar

utrecht-20120327-00147 (1)UTRECHT – De uitspraak moet het zonder de onvergetelijke hoofdverdachte doen. De altijd zeer uitgesproken Freya Svasek verkrachter en Gerrit van den H. laat de uitspraak aan zich voorbij gaan. Alleen advocaat Hesen is verschenen en de televisiecamera’s van Hart van Nederland. Die registreren dat Gerrit van den H. 9 jaar krijgt en tbs met dwangverpleging. Zij vriend de 20-jarige Robbert P. krijgt 7 jaar en tbs met dwangverpleging.

hallucinaties

Rechter Alex van Maanen leest de bewezen feiten voor het wordt vrijheidsbeneming, verkrachting en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en het dwingen om ontucht te ondergaan. Het draait in deze zaak vooral om de verklaringen van Freya want Gerrit van den H. ontkent alles. En zijn vriendje Robbert O. zegt dat hij niets heeft gezien. Volgens de advocaten van de 2 verdachten is Freya een hallucinerende  drugsgebruikster.

essentieel

Rechter Van Maanen zegt dat nergens gebleken dat Freya Svasek lijdt aan waanvoorstellingen. Hij noemt de verklaringen van de Svasek essentieel voor het bewijs in deze zaak en betrouwbaar. Want een jaar later heeft de vrouw bijna dezelfde verklaringen afgelegd .Haar eerste verklaringen komen op belangrijke onderdelen overeen met de door haar een jaar later afgelegde verklaringen en vinden op essentiële punten steun in het overige bewijs. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 februari 2013 Seksslavin die dagelijks werd mishandeld of een verwend nest dat een vermogen kostte

6 november 2012 Teleurgesteld rechtbank staat uitstel toe in de zaak tegen de ontvoerders van Freya Svasek

23 augustus 2012 Verkrachter moet zijn haar laten groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.