Hooligan veroordeeld voor slaan met cornervlag tijdens FC Utrecht Ajax

FC UtrechtUTRECHT – De politierechter veroordeelt de 28-jarige Michael V. uit Maarssen tot 60 uur werkstraf. V. holde op 26 september tijdens de bekerwedstrijd FC Utrecht Ajax dronken het veld op uit verdriet over de hopeloze tussenstand. Hij maakte het nog een tikkeltje erger voor zijn club en vooral voor zichzelf. V. heeft van de KNVB een stadionverbod gekregen van 8 jaar en van zijn club een boete van 10.000 euro.

FC Utrecht

Negen mensen werden aangehouden tijdens de wedstrijd FC Utrecht Ajax. Alle andere zaken zijn afgedaan. Maar Michael V. moet voor de rechter verschijnen omdat hij op het vel een steward heeft bedreigd met een cornervlag door er slaande en zwaaiende bewegingen mee te maken.De verdachte vertelde een nare tijd achter de rug te hebben gehad. Hij was voor het eerst in maanden weer eens op stap met zijn vrienden, hij had teveel gedronken en toen ging de wedstrijd ook nog slecht.

verwonden

De officier vindt daarom dat de man door zijn gedrag het risico had genomen dat hij de steward zou verwonden. Het had ernstiger af kunnen lopen. Hij eist een voorwaardelijke celstraf, een strafrechtelijk stadionverbod en een werkstraf van 80 uur. De rechter is iets milder omdat V. ook door de KNVB en FC Utrecht is gestraft. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 oktober 2012 Werkstraf voor hooligan na stenen gooien FC Utrecht Ajax

 28 september 2012 Alle relschoppers na FC Utrecht Ajax alweer vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.