Uitgaansgeweld zonder beelden

Utrecht-20120322-00145UTRECHT – Dit uitgaansgeweld zien we overal in Nederland elke zaterdag, verzucht officier de De Kruijk. De officier heeft uit een kluwen vechtenden 2 jongens gedagvaard tegen wie in een rommelig dossier het meeste bewijs te vinden was. Er zijn geen beelden en dat maakt deze zaak lastiger dan de knokpartijtjes in Oosterhout en Eindhoven. van de laatste weken.

billen

Deze knokpartij begon toen alle kroegen tegelijk dicht gingen in het dorp van hoofdverdachte Marinus. Marinus kreeg ruzie met Jan omdat hij in een discotheek Willemijn in haar billen heeft geknepen. Marinus is verbolgen want hij is in een andere discotheek geweest en hij heeft die hele Willemijn nergens gezien. Vervolgens zou Marinus Jan een schop hebben gegeven.  Jan lag met een blauw oog op de grond en daar houdt het verhaal bij de meeste knokpartijen op. Wie het eerste bij dé politie is, is in dit soort gevallen slachtoffer. Wie te laat is, is vanaf dat moment verdachte.

baan

Dat blauwe oog had een paar vervelende gevolgen. Jan is een net afgestudeerde hbo’er die aan zijn eerste baan zou beginnen. Jan raakte het zicht aan een oog kwijt. Volgens de arts in het medisch centrum zat er een litteken achter het netvlies. Daar is niets aan te doen. De rest van zijn leven kan Jan maar 10 procent van dat oog te gebruiken.

Diepte zien gaat niet. Na een dag op de computer is hij moe. Schrijft Jan in een trieste slachtofferverklaring.  Hij schrijft ook dat hij zelf niet agressief is en nooit vecht. Dat weten we niet, want er zijn geen beelden en er wordt wel meer gelogen in slachtofferverklaringen.  Zijn advocate eist 17.000 euro schadevergoeding als een voorschot. De officier ziet tegen Marinus helemaal geen bewijs. Tegen Alex eist hij 80 uur werken en Alex zou dan 5000 euro schadevergoeding moeten betalen.

vrijspraak

Arme Alex schrikt ervan. Zijn advocaat Joost Joris van Doleweerd heeft het niet erg moeilijk. Zonder camerabeelden is er geen bewijs. Politierechter Ebbens spreekt beide jongens vrij.  En hoe zuur ook voor Jan met zijn gekwetste oog, ook geen schadevergoeding. Wie weet hoe de zaak zou zijn gelopen met camerabeelden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.