Alweer 15 jaar voor liquidatie Nieuwegein

hof arnhem leeuwardenARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 54-jarige Waldemar van D. tot 15 jaar gevangenisstraf wegens een liquidatie in Nieuwegein.  De straf is conform de eis.

beroepscrimineel

Van D. die volgens de reclassering een beroepscrimineel is, schoot 4 jaar geleden een 55-jarige man neer. Deze man viel hem al maanden lang overal lastig. Volgens advocaat Jan Hein Kuijpers schoot Van D. pas nadat hij eerst was beschoten door het slachtoffer. De officier eiste 15 jaar, maar de rechtbank legde 10 op omdat Van D. onder grote psychische druk stond.

Hoge Raad

Het openbaar ministerie ging in hoger beroep. De advocaat generaal eiste zelfs 20 jaar en het gerechtshof legde 15 jaar op. Advocaat Kuijpers stapte naar de Hoge Raad en die verwees de zaak terug omdat het arrest niet deugde. Maar met dat laaste gelijk is Van D. niet veel opgeschoten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 maart 2013 Jojo eis om eist nu weer 15 jaar voor liquidatie Nieuwegein.

10 juli 2010 Een ingecalculeerd bedrijfsrisico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.