Werkstraf voor wethouder Gemert voor valsheid in geschrifte

zaal_den_bosch_reasonably_small_thumb_thumbDEN BOSCH – De rechtbank veroordeelt voormalig wethouder Harry Verkampen van Gemert tot een werkstraf van 120 uur en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.. Volgens de rechtbank heeft de verdachte die tegenwoordig gemeenteraadslid is, valsheid in geschrifte gepleegd.

champignonkwekerij

Verdachte heeft een brief vervalst die was gericht aan een champignonkwekerij. In deze brief stond dat de gemeente subsidie had verleend voor de bouw van de kwekerij. De frauderende wethouder heeft de brief ondertekend met zijn naam en zijn functie.

verrijken

De advocaat van de wethouder had erop gewezen dat er geen opzet was. De wethouder heeft nooit de bedoeling gehad iemand te misleiden omdat hij ervan uitging dat de vergunning zou worden verleend. De advocaat wees er ook op dat de wethouder de brief niet heeft opgesteld om zichzelf of de gemeente te verrijken. Ook is de voormalig wethouder 25 jaar actief geweest in het openbaar bestuur zonder ooit betrapt te worden.

vertrouwen

De rechtbank stelt vast dat de wethouder niet uit was op persoonlijk gewoon. De verdachte is nog wel gemeenteraadslid in deze gemeente. Hij is dus nog steeds actief in het openbaar bestuur. De rechtbank zal daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf aan verdachte opleggen om hem ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

24 augustus 2012 Zaak tegen wethouder Gemert aangehouden

5 juli 2012 Wethouder vervolgd wegens valsheid in geschrifte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.