Een boekhouder die 8 ton pikt van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Deze fraude is zo lang doorgegaan dat het openbaar ministerie een regiezitting plant, vertelt officier van justitie Alexandra Bijleveld. De voornaamste reden voor die extra zitting is dat Catharine F. de vrouw van boekhouder van de Nederlands Vereniging van Logopedie en Foniatrie (NVLF), ontkent dat zij iets heeft gemerkt van de misdadige herkomst van de enorme bedragen die haar partner 5 jaar lang mee naar huis nam.

logopedie

In deze zaak wordt namelijk ook de echtgenote van de frauderende boekhouder Wilhelmus van A. vervolgd wegens witwassen. En het is op het eerste gezicht niet echt voor te stellen dat zijn partner niets heeft gemerkt. Van A. drukte tussen 2006 en 2010 800.000 euro achterover als boekhouder van de NVLF. Hij heeft al dat geld witgewassen lees verbrast met gokken, dure boten, caravans en auto’s.

reclassering

Hun advocaat Bob Tijkotte vertelt dat de verdediging weinig verzoeken heeft. Het is vooral een papieren dossier met heel veel overschrijvingen. Hij wil alleen dat de reclassering de man en de vrouw nakijkt. De advocaat maakt zich grote zorgen om de psychische situatie van zijn klanten. Ze zijn ook nog eens compleet, berooid zegt Tijkotte. Op alles waar beslag op kan liggen, ligt beslag. De NVLF heeft de civiele procedure al gewonnen en Van A. moet 6,5 ton terugbetalen. De zaak gaat verder op 4 juni. (andereverhalenuitderechtbak.nl;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.