Officier eist gevangenisstraf tegen corrupte brigadier

politielogo_bigger_thumbUTRECHT – De officier van justitie eist een jaar gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk tegen een corrupte brigadier van politie, de 37-jarige M.S. uit Utrecht. Volgens de officier heeft S. zich om laten kopen.

politie

Officier Ferry van Veghel heeft goed de pest in want deze  corrupte brigadier was toch ooit een soort collega in de strijd tegen het kwaad in Nederland. S. zou geheime gegevens hebben doorverkocht. Ook zijn opdrachtgever staat terecht. Tegen deze M.A. eist de officier 240 uur werken en 3 maanden voorwaardelijk.

waarschuwen

S. ontkent Volgens S. heeft hij voor een kennis een paar dingetjes nagekeken. Het ging om politiecontacten van de eigenaar van een wagen. S. zegt dat hij zijn kennis wilde waarschuwen. Maar die kennis verkocht de gegevens door aan undercover agent.

S. zat al 2 weken in voorarrest. En bij deze een eis kan de rechtbank gemakkelijk zonder al te veel gezichtsverlies naar een werkstraf vluchten. Uitspraak 3 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 december 2012 Geen dossier naar advocaat zaak tegen corrupte brigadier uitgesteld

14 juni 2012 Corrupte brigadier vrijgelaten

1 juni 2012 Brigadier achter de tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.