Rechtbank waardeert eigen initiatief

Utrecht-20120322-00145_thumb.jpg
UTRECHT – De rechtbank geeft Jall B. precies de straf waar hij om vroeg. De rechtbank legt 6 maanden cel op waarvan ongeveer de helft voorwaardelijk. De straf wordt zo ingedeeld dat B. vanuit de cel direct naar een gesloten afkickkliniek wordt gebracht zodat hij niet de straat op kan om strafbare feiten te plegen.

vrijheid

B. werd betrapt na een auto inbraak. De politie ontdekte dat B. zelf de politie had gebeld hoewel hij dat zelf bleef ontkennen. B. vertelde aan de rechtbank dat hij de vrijheid niet aankan. Zo gauw hij op straat is, koopt hij van al zijn geld drugs en daarna moet hij op het dievenpad. Hij wilde zo snel mogelijk naar een kliniek.

schadevergoeding

De officier nam dat verzoek over. Raadsman Joop van de Beek moest het wel eens zijn met de officier. Hij vond alleen de gevraagde schadevergoeding wel erg hoog. De rechtbank schrapt de hele schadevergoeding. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook
5 maart 2013 Zelfbescherming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.