8 jaar zitten voor smokkel van cocaine in cacao

cocaine (1)LELYSTAD – De rechtbank veroordeelt de42-jarige Jeffrey K. uit Luttelgeest tot 8 jaar gevangenisstraf. K. heeft volgens de rechtbank 2300 kilo cocaine naar Nederland gesmokkeld. De straf is conform de eis.

 

cocaine

Op 17 augustus 2012 is er vanuit Ecuador via Rotterdam 2352 kilo cocaïne in een container met cacaobonen Nederland binnengebracht. De Belgen hebben deze cocaïne in Antwerpen in beslag genomen. Zij plaatsten ruim 19 kilo cocaïne terug tussen de cacaobonen en volgden de container naar een bedrijfsloods in Emmeloord. Voordat de lading gelost kon worden, viel de politie de loods binnen. Vijf verdachten werden ter plaatse aangehouden. De hoofdverdachte, de zesde verdachte, werd een aantal maanden later opgepakt.

leidende rol


K. krijgt acht jaar omdat het een grote hoeveelheid cocaïne was en hij de leidende rol had in de professionele organisatie. Vijf andere verdachten zijn vrijgesproken voor de invoer van cocaïne en het bevorderen ervan. De rechtbank oordeelt dat niet wettig en overtuigend bewezen kan worden dat deze verdachten wisten of konden weten dat er in vijf containers cocaïne verstopt zat. Eén van deze verdachten is wel veroordeeld tot 3 maanden voor verboden wapenbezit. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 maart 2013 Drugssmokkelaar hoort 8 jaar eisen

6 september 2012 Voorarrest verlengd smokkelaars 2100 kilo cocaine

24 augustus Smokkelaar 2100 kilo cocaine opgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.